Valitse sivu

Painonpudotus on usein haasteellinen tavoite, joka vaatii motivaatiota, tietoa ja tukea toteutuakseen. Personal trainer on henkilö, joka voi auttaa sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi tarjoamalla juuri näitä asioita.

Tässä blogiartikkelissa esitän 7 hyvin perusteltua syytä miksi kannattaa harkita personal trainerin hankkimista tukemaan omaa painonpudotusprojektiasi.

1. Personal trainer auttaa sinua määrittämään tavoitteesi. Monilla ihmisillä on vaikeuksia määritellä tavoitteitaan selkeästi ja siinä personal trainer voi auttaa sinua. Personal trainer auttaa sinua määrittämään mitä haluat saavuttaa, oli se sitten painonpudotus tai lihasmassan kasvattaminen.

2. Personal trainer auttaa sinua suunnittelemaan harjoitteluasi. Personal trainer auttaa sinua valitsemaan harjoitukset, joilla saavutat tavoitteesi ja hän neuvoo sinua kuinka harjoitukset tehdään oikein ja turvallisesti. Personal trainer auttaa sinua myös suunnittelemaan harjoitukset niin, että ne sopivat sinulle parhaiten esimerkiksi silloin, jos sinulla on jokin fyysinen rajoite.

3. Personal Trainer antaa sinulla tukea ja motivaatiota. Hän on aina valmis kannustamaan sinua ja antamaan neuvoja, kun tarvitset niitä. Hän voi myös auttaa sinua pitämään harjoittelusi järjestelmällisenä ja varmistaa, että jatkat harjoittelua tavoitteesi saavuttamiseksi.

4. Personal trainer auttaa sinua välttämään virheitä. Hän voi neuvoa sinua välttämään yleisiä harjoitteluvirheitä, kuten liian kovaa reenaamista ja liian vähän lepoa.

5. Personal trainer auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin. Hän voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi nopeammin, koska hän tietää miten harjoittelu ja ravitsemus liittyvät toisiinsa.

6. Personal trainer auttaa sinua pitämään harjoittelusi mielenkiintoisena. Hän voi auttaa sinua luomaan harjoittelusuunnitelman, jonka avulla edistyt ja saat pieniä onnistumisia matkalla unelmakehoosi.

7. Painonpudotus on monille haasteellinen tavoite ja personal trainer voi olla ratkaiseva apu tämän tavoitteen saavuttamiseksi.Personal trainer on henkilö, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi kuntosali – tai liikuntaharrastuksen parissa. Hän auttaa sinua määrittämään tavoitteesi, suunnittelemaan harjoittelusi ja antamaan sinulle tukea ja motivaatiota harjoittelusi aikana.

Asiakkailla, jotka itse pudottavat painoa, joko pikadieeteillä tai ihan kunnon ohjelmilla, on aina välillä hankala ylläpitää diettien jälkeistä painoa, kun aloittavat jälleen syömään vanhaan, totuttuun tapaan. Eli paino ei tipu enää tai painoa tulee jopa tuplat enempi aloituspainoon nähden. Tätä kutsutaan myös jojoiluksi. Jojoilussa on se huono puoli, että paino tippuu joka diettikerta aina vaan huonommin.

Itse en kutsu asiakkaille tekemääni ruokavaliota dietiksi vaan se on elämäntapamuutos. Elämäntapamuutos tarkoittaa, että opetan asiakkaalle mitä kannattaa syödä ja kuinka paljon, jotta on hyvä olla eikä ole enää tarvetta esim napostelulle. Elämäntapamuutokseen kuuluu myös oikean liikuntamuodon löytäminen, jota asiakkaan on mukava tehdä ja, josta tulee hyvä olo.

Olen toiminut nyt viisi vuotta personal trainerina Joensuussa ja huomannut, että parempaa ja antoisampaa ammattia ei olekaan. Ihan parasta on nähdä ne muutokset joita asiakkaassa tapahtuu sekä ulkoisesti että sisäisesti valmennussuhteen edetessä. Minulla on useita pitkäaikaisia asiakkaita, mutta varsinkin yksi on ylitse muiden, hän on ollut asiakkaanani reilu neljä vuotta ja muutokset ovat huikeita mitä hän on saavuttanut! Hän aloitti valmennuksen kanssani, koska halusi lisää lihasta ja mahaa pois.Tällä hetkellä lihasta löytyy varsinkin selästä ja takapuolesta jo siinä määrin,että vaatekerta on mennyt uusiksi. Olen hänestä erittäin ylpeä, koska matka tähän pisteeseen ei ole ollut helppo.

Olen erikoistunut ammatissani painonpudotukseen, kunnon parannukseen (lisää lihasta,voimaa sekä kestävyyttä), vammakuntoutukseen (selkä,polvet ja nilkat) sekä urheilulajien tulosten parantamiseen (nyrkkeily,juoksu,potkukelkkailu ym). Joka päivä opin uutta eikä ole tylsää päivää 🧡. Lisäkoulutusta on myös luvassa vuoden sisällä, olen juuri aloittanut tietoisuusohjaaja- koulutuksen ja maaliskuussa alkaa ratkaisukeskeisen valmentajan koulutus. Olen näistä tosi innoissani!